Jsme tu pro vás!

+420 723 742 280
Na telefonu jsme k dispozici Po-Pá v čase 9-16h, na e-mailu neustále!

Způsoby doručení

Osobní odběrZDARMA
GLS115 Kč
Česká pošta balík na poštu163 Kč
Česká pošta balík do ruky163 Kč
ČP Slovensko266 Kč
GLS Slovensko272 Kč
Doprava zdarma od 5000 Kč

Sanitace nápojových cest

Jsme autorizovaný servis firmy LINDR a autorizovaný sanitační technik Chvál.

Sanitace

Provádíme sanitaci a desinfekci nápojových cest jak u výčepů na pivo, limonádu, vino, aj. 
Kvalita čepovaného piva je důležitá !

Jednou z nejdůležitějších zásad je pravidelná sanitace. Sanitace je proces, který svou kombinací molitanových kuliček a k tomuto účelu vyvinutou chemikálii odstraní veškeré nežádoucí mikroorganismy a nečistoty vzniklé ve výčepním zařízení. Vznik těchto mikroorganismů je nežádoucí a má negativní vliv na základní charakteristiku každého piva, chuť, vůni, případně nesou zdravotní rizika. Kdysi jsem si přečetl výzkm provedený velkým českým pivovarem, podle kterého 96 % lidí považuje čištění pivního vedení za jeden z nejdůležitějších faktorů přispívajících k tomu, že si pochutnají na skutečně kvalitním pivu. 64 % konzumentů si ale zároveň myslí, že čistit trubky čepovacího systému stačí pouze občas a nepravidelně. Někteří také razí názor, že v hospodách, kde „se dveře netrhnou" a pivo teče proudem, se nemusí sanitace provádět vůbec, protože se bakterie v pivním vedení nestihnou usadit. 

Jak je to s čištěním pivního vedení doopravdy? Každý den by se měl výčepní systém včetně narážeče a výčepního kohoutu důkladně propláchnout vodou. Jednou za týden až čtrnáct dní by si měl hospodský udělat čas na sanitaci, tedy dokonalé promytí a dezinfekci pivních trubek pomocí účinného dezinfekčního prostředku. A to i v hospodách s velkou výtočí piva. 

Bakteriím pivo chutná

Když pivo opouští pivovar, žádné bakterie v něm nenajdete. Ke kontaminaci a zhoršení kvality piva dochází většinou někde mezi sudem a půllitrem. V zanedbaném pivním vedení se po čase začnou usazovat škodlivé mikroorganismy a pivní kámen, které mají špatný vliv nejen na chuť, ale také barvu a říz piva. 

Pivo nejvíce chutná bakteriím mléčného kvašení. Těm na rozdíl od jiných typů mikroorganismů nevadí přítomnost alkoholu ani nedostatek kyslíku. Bakterie se pivem živí, následně ho znečistí vyloučenými zbytky a pak v pivě odumřou.  Pravidelná sanitace

V provozech s nepasterovaným pivem, nebo tam, kde se neprovádí denní proplach vodou, je nutná sanitace každý týden. V dalších provozech každý druhý týden. V delším intervalu dochází ke změně charakteru piva.

Když pivo opouští pivovar, žádné bakterie v něm nenajdete. Ke kontaminaci a zhoršení kvality piva dochází většinou někde mezi sudem a půllitrem. V zanedbaném pivním vedení se po čase začnou usazovat škodlivé mikroorganismy a pivní kámen, které mají špatný vliv nejen na chuť, ale také barvu a říz piva. 

Pivo nejvíce chutná bakteriím mléčného kvašení. Těm na rozdíl od jiných typů mikroorganismů nevadí přítomnost alkoholu ani nedostatek kyslíku. Bakterie se pivem živí, následně ho znečistí vyloučenými zbytky a pak v pivě odumřou. 

Ceny sanitace pivního vedení:

Strojová sanitace přístrojem SWING - TM Desana nebo TM Desana Max + sanitační kulička

Ceny:


Cena servisní prohlídky výčepního zařízení je 300,- bez DPH.

Chemické a mechanické čištění výčepního zařízení (1 okruh) 200,- bez DPH

Opravy výčepních zařízení 500,-/hodina bez DPH.

Akutní opravy do 100 km od Českých Budějovic řešíme výjezdem technika
(15 Kč/km - bez DPH).