Provozujete výčep nápojů? Dodáme vám kvalitní výčepní plyn DrinkGAS. Toto nové výčepní médium zajistí optimální ochranu nápojů, chuťovou i kvalitativní stálost od plného do prázdného sudu.
DrinkGAS lze používat společně pro všechny čepované nápoje – ušetříte místo v provozovně.
Lahve s plynem označujeme etiketou s datem výroby a předepsanou exspirační dobou 3 měsíce.
Námi nabízené plyny mají čistotu odpovídající lékařským plynům.
Pro více informací volejte 721 202 574 - Chvál Dušan
Bombička CO2 1000g
Bombička CO2 600g
Bombička CO2 600g kompletní sestava
Držák tlakové lahve
Tlaková lahev CO2 - 10,7 l = 8kg
Tlaková lahev CO2 - 8 l = 6kg
Tlaková lahev Dusík, Biogon - 10 l
Tlaková lahev Dusík, Biogon - 5 l
Snaha dodávat konzumentovi sudové pivo s vysokou a stále stejnou kvalitou vedla v celosvětovém měřítku k zásadnímu omezení používání vzduchu k čepování piva. Tento trend začal po roce 1990 i v České republice a je otázkou času, kdy se prosadí také do hygienických předpisů. Přednosti inertních plynů daleko převyšují možnosti kompresorového vzduchu, a to i při zvážení nákladů, které jsou u doporučované směsi plynů o cca 0,15 až 0,17 Kč/0,5 l piva vyšší ve srovnání se vzduchovými kompresory.
Přednosti:
* Kysličník uhličitý je inertní plyn, který zamezuje oxidaci piva.
Nedostatky:
* Při malé výtoči a nízké teplotě se však tento plyn rozpouští v pivu, které je pak přesyceno CO2.
Přednosti:
* Dusík je inertní plyn, který zamezuje oxidaci piva.
Nedostatky:
* Při vyšších teplotách uniká z piva přirozený CO2, pivo ztrácí říz.
Přednosti:
* Vzduchové kompresory jsou stále ještě součástí stávajícího vybavení mnoha hospod.
Nedostatky:
* Vzduch, resp. kyslík v něm obsažený, způsobuje oxidace piva. Pivo ztrácí říz, navíc v něm vzniká prostředí příznivé pro množení organismů.
* U vzduchových kompresorů může docházet ke znečištění piva z prostředí samotného kompresoru, zejména v případě levnějších kompresorů, které nejsou určeny k potravinářským účelům.
Směs technických plynů (CO2+N2)
Přednosti:
* Jedná se o inertní plyn, který neovlivňuje chuťové vlastnosti piva.
* Lze upravovat poměr plynů dle druhu piva, standard CO2:N2 - 1:1.
* Plyn je dodáván v ocelových lahvích pro potravinářské účely - garance mikrobiologické čistoty.
* Tato směs vyhovuje požadavkům na standardní kvalitu piva a omezení mikrobiologického rizika, což je trend nejen u nás, ale na celém světě.
Nedostatky:
* zvýšení nákladů o 0,15 - 0,17 Kč na 0,5 l piva.
Srovnání nákladů u technologie vzduchového kompresoru a směsi plynů: